Varaa aika

Nettiajanvaraus 24/7

tai soita 044 2907 562

Hinnasto

Hoitokerran hinta 40-50€
Kesto 30-60 min.

Meillä käy käteinen ja
visa mastercard

Facebook

 

Niska-hartiaseudun, vaivojen taustalla voi olla monia syitä, sillä niskan ja ylärintarangan alueella on lukuisia kipuherkkiä rakenteita: luiset nikamarakenteet, nivelsiteet, niskan ja yläselän lihaksisto sekä hermot ja hermojuuret. Niska-hartiakivut voivat tuntua paikallisina niskakipuina tai niskaongelmina, joihin liittyy päänsärkyä, hartian tai käden säteilytuntemuksia, sormien puutumista tai huimaus.

Alaselkäkipualaselkäkipuoireen aiheuttajana voi olla kaatuminen, liukastuminen tms... Tai tuki- ja liikuntaelimistöperäiset  syyt, kuten lihakset, nivelten tukirakenteet sekä nivel- ja luustoperäiset aiheuttajat. Taustalla voi olla myös hermoperäisiä, sisäelinperäisiä ja psykologisia tekijöitä. Myös aineenvaihdunnansairaudet, kuten osteoporoosi sekä synnynnäiset rakenteelliset syyt kuten skolioosi.


 

lp 2  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osteopatiassa katsotaan lantion olevan selkärangan perustusta, aivan kuten rakennuksessa on kivijalka. Pienikin kallistuma tai kiertymä aiheuttaa jännitteitä koko rangan alueelle häiriten kehon toimintaa ja siirtäen jännitystä luustolle, sidekudoksille ja lihaksille. Lopputuloksena on ryhtivirheitä sekä nivel- ja lihaskipuja, koska lihakset yrittävät korvata häiriintyneen luisen kehyksen tehtävää joutuen työskentelemään jatkuvasti ja väsyvät ylläpitäessään kehon pystyasentoa.

Tästä syystä lantion asennon korjaaminen on erittäin tärkeää monissa kehon ongelmissa.Kipu on seuraus kehon reagoimisesta häiriöön.

Se on oire, jonka syy on lähes aina kehossa muualla kuin missä kipu tuntuu ja kertoo häiriötilan olemassaolosta. Tästä syystä on aina tärkeää hoitaa keho kokonaisuudessaan, eikä vain oireileva alue. Paraneminen on kehon itsesäätelymekanismin ominaisuus, hoitajan on vain poistettava esteet ja annettava tälle mekanismille mahdollisuus toimia.

 

Osteopaattinen hoitofilosofia

FIND IT, FIX IT, LEAVE IT eli etsi vika, korjaa se ja anna kehon itseparantavien voimien hoitaa korjaaminen. Hoitaja vain antaa kehon voimille vapauden toimia.

1. Keholla on itseparannuskyky sairauksia vastaan ja pyrkimys häiriöstä takaisin tasapainoon

2. Häiriötön hermoviestintä on terveyden edellytys

3. Häiriötön verenkierto ja aineenvaihdunta takaavat kehon puhdistumisen kuona-aineista sekä ravinnon ja energian pääsyn kehon jokaiseen soluun

4. Terve keho tuottaa kaiken tarvitsemansa energian ja kemialliset aineet elämän ylläpitämiseksi

5. Manuaalisesti kropan toimintoja aktivoimalla ja korjaamalla häiriötilat näin itsesäätäviä voimia voidaan tasapainottaa

 

Osteopaattinen hoitomenetelmä tähtää kehon sisäiseen tasapainoon ja luonnolliseen liikkuvuuteen.

Osteopatian isän A.T.Stillin ohjenuorana oli toteamus:

" Ihminen on luotu täydelliseksi kokonaisuudeksi."

Kehon rakenne: luut, nivelet, nivelsiteet, jänteet, sidekudokset, kalvot, lihakset, sisäelimet ja rauhaset muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden. Kaikki muutokset näiden rakenteiden toiminnassa häiritsevät hermoviestintää, verenkiertoa, immuunipuolustusta ja aineenvaihduntaa aiheuttaen jännityksiä ja lukkiumia sekä altistaen sairauksille. Jokainen häiriö selkärangan alueella heikentää sisäelinten toimintaa ja aiheuttaa häiriöitä esim. ruoansulatuksessa tai suoliston toiminnassa. Jos pienikin osa kehosta toimii huonosti, se häiritsee kehon kokonaisuuden toimintaa.

Manipulaatiomenetelmät haluavat korjata ensin häiriintyneen nikaman tai nivelen toiminnan. Osteopatialla vaikutetaan rytmisellä liikkeellä ensin ongelma-alueen aineenvaihduntaan, saadaan kuona-aineet poistumaan ja puhdasta, ravinteikasta verta alueelle. Näin paraneminen alkaa sisältäpäin ja saadaan pitkäaikaisempi ja pysyvämpi apu hoidettavalle. Hoito tähtää elinvoiman lisääntymiseen ja kehon omien säätely- ja paranemismekanismien voimistamiseen. Keholla on kyky parantaa itse itsensä, kun annamme sille mahdollisuuden.

 

 

Manipulaatio ja mobilisaatio

 

Manipulaatiolla ja mobilisaatiolla tarkoitetaan käsittelyä jolla nivel tai nikama vapautetaan toimimaan sille ominaiselle fysiologiselle liikelaajuudelle.

 

Manipulaatiossa liikerajoittunut nivel viedään passiivisesti ääriasentoon ja siihen kohdistetaan epäsuora voimaimpulssi. Seurauksena nikama tai nivel ylittää hetkellisesti rajoittuneen fysiologisen liikelaajuuden joka voidaan kuulla naksahduksena. Manipulaatiossa usein kuuluva napsahtava ääni syntyy nikamaniveleen muodostuvan tyhjiön äkillisestä vapautumisesta. Itse manipulaatio  tapahtuu aina nivelen fysiologisten normaalien liikeratojen suuntaisesti. Näin kehon omat luonnolliset tukira- kenteet, lähinnä nivelsiteet ohjaavat niveltä oikeaan asentoonsa, sekä suojaavat sitä manipulaation aikana.

 

Mobilisaatiolla tarkoitetaan liikehoitoa. Toistoilla nivelen liikelaajuutta lisätään hoitajan passiivisesti   tai asiakkaan aktiivisesti omatoimisesti suorittamana. Mobilisaatiolla pyritään venyttämään pääasial- lisesti nivelkapseleita ja nivelsiteitä nivelissä. Samalla pyrkimyksenä on myös lisätä nivelen aineenvaihduntaa, jolloin se saa paremmin tarvitsemansa ravinnon. Tällöin nivelet pysyvät pitempään terveinä ja hyvinvoivina.

 

Manipulaatiota ja mobilisaatiota  käytetään lähes aina yhdessä. Vain tehokkaalla kohdistetulla manipulaatiolla ja mobilisoinnilla yhdessä pystytään poistamaan nivelen/nikaman ongelmien perussyyt. Vain joka suuntaan vapaasti liikkuva nivel on kivuton. Tähän tulokseen ei yksin manipulaatiohoidolla pääse. 

 

 1016380 212982702188848 456473627 n

 

 

 

          osteopaatti-kiropraktikko